user_mobilelogo

Alstrup Marketing

alstrup logo

Hovedsponsor

birch gm logo

Samarbejdspartner

tvilum web

 

scanleasing logo

Tidsplan

BIRCH Tvilum Rallyshow 2017

14:00 Teknisk kontrol

16:45 Præsentation

17:00 Heat 1

17:50 Køretur med MC

18:20 Heat 2

19:00 Klassisk Show

19:50 Heat 3

20:45 Finale

21:15 Præmieuddeling

21:45 Fest i teltet

Fåremarked

For 39. gang er der Birch / Tvilum Rallyshow i Fårvang

Se pressemeddelelsen i pdf logo

Der er tale om en af de mest traditionsrige aftner i dansk motorsport, når Kjellerup og Omegns Motorklub fredag den 11. august lader rallybilerne køre ind på de afspærrede veje i Fårvangs industrikvarter mellem Viborg og Århus. Så skal der nemlig afvikles Birch / Tvilum Rallyshow. Ligesom det er sket så mange gange før.

20170718 01
Der bliver drøn på rundt i Fårvangs industrikvarter den 11. august (foto: Morten Alstrup).

Helst præcist er det 39. gang, at det sker. Det startede med nogle specialprøver udenfor byen, men i firserne rykkede løbet ind i selve Fårvang, hvor det har ligget lige siden. På den samme dag hvert år – fredag i uge 32 – og med det samme starttidspunkt. Klokken 17.00.

Så er industrikvarterets veje ryddet for den tunge trafik, og nogle af de parkeringspladser og andre arealer, som bliver inddraget i løbet, er frie, så dels publikum, dels rallyholdene med deres biler kan ankomme. Og dem forventes der at komme mange af.

I tusindtal plejer publikum at komme. Og der er altid fuld felt ved løbet. Faktisk er interessesen for at deltage så stor, at der er sat et maksimum på antal startende. Det er 60 rallybiler.

”Det er simpelthen en nødvendighed for, at vi kan afvikle det stramme program, som er et af kendetegnene ved Birch / Tvilum Rallyshow,” fortæller løbsleder Freddy Pedersen.

”Vi skyder første indledende heat i gang klokken 17.00 og fire timer senere skal vinderen af finalen køre i mål. Ind imellem har vi også to andre indledende heat, vores store Klassisk Show med veteraner samt de populære indslag, hvor medlemmerne af de lokale motorcykelklubber giver den yngste del af publikum køreture rundt på banen på bagsædet af deres maskiner.”

Traditionen tro tiltrækker Birch / Tvilum Rallyshow deltagere fra hele landet – og enkelte udenlandske gæster også. Et kik ned over løbets Hall of Fame over tidligere vindere udløser uvægerligt et gensyn med navne, som for de flestes vedkommende har været Danmarksmestre i den danske rallysport.


Korte fakta

Birch / Tvilum Rally Show er et af de mest traditionsrige motorsportsarrangementer i Danmark og afvikles fredag den 11. august 2017. • Birch / Tvilum Rally Show afvikles sammen med Birch / Tvilum Klassisk Show. • Birch / Tvilum Rally Show og Birch / Tvilum Klassisk Show afvikles i forbindelse med det årlige Fåremarked i industrikvarteret i Fårvang, som ligger ved hovedvej 26 mellem Viborg og Århus. • Læs mere på www.rallyshow.dk / www.facebook.com/rallyshowdk.

Find vej til BIRCH Tvilum Rallyshow

Find vej til BIRCH Tvilum Rallyshow